- Hangi veri merkezi ile çalışıyorsunuz ?
Çalıştığımız veri merkezlerini incelemek için
Tıklayınız. - Hangi sanallaştırma yazılımını kullanıyorsunuz ?
VDS sunucu alt yapımızda Vmware Esxi sanallaştırma yazılımı kullanılmaktadır. Vmware api servisleri ile tam entegre çalışan otomasyon sistemimiz sayesinde vds sunucu hizmetlerinde gelişmiş yönetim imkanı sağlanmaktadır.
- Sunucum ne zaman teslim edilecek ?
Sunucunuz, ödeme işlemi tamamlandıktan sonra otomatik olarak aktif olmaktadır.
- Sunucu yönetim paneliniz var mı ?
Gelişmiş sunucu yönetim panelimiz sayesinde sunucunuzu istediğiniz zaman açıp-kapatabilir, yeniden başlatabilir, yeniden kurulum yapabilir, sunucuya KVM erişimi yapabililr ve RDNS kayıtlarını güncelleyebilirsiniz.
- Sunucularda ne tür içerikler yasak ?
Sunucular üzerinde oyun, camfrog, IRC gibi chat sistemleri, toplu email sistemleri, Spam, PHISHING ve T.C. yasalarına aykırı içeriklerin barındırılması veya kullanılması kesinlikle yasaktır. Alınan hizmet içerisinde sistemlerimize zarar verecek veya tehlikeye düşürecek yazılımların tespiti halinde hesabınız uyarı verilmeksizin askıya alınır. Almış olduğunuz hizmetin kullanım amacı T.C. kanunlarına aykırı olamaz ve içerisinde barındırılan her türlü içerikten tek başına hizmeti alan kişi sorumludur.
- Sanal Sunucu Nedir ?
Fiziksel bir sunucunun DONANIMSAL olarak birden fazla bölümlere ayrılarak oluşturulma işlemine VDS yani Virtual Dedicated Server adı verilmektedir. Bu hizmete ise sanal sunucu denilmektedir. Fiziksel bir sunucuyu kaynak yeterlilik oranına göre VDS bölümlemesi ile aynı anda örneğin 10 kişi kullanabilir, Bu kullanımda bu 10 kişinin birbirini etkilemesi söz konusu değildir, Çünkü Her bir kişi kendine ayrılmış olan kaynağın ( RAM, İşlemci, Network, Harddisk gibi) dışına çıkamaz. Fiziksel bir makinedeki VDS Sunucuların her biri farklı bir işletim sistemine sahip olabilir. Bu nedenle sanal sunucu hizmetlerinin çalışma şekli olarak fiziksel sunuculardan bir farkı bulunmamaktadır. Paket seçme konusunda zorluk yaşıyorsanız, lütfen bizimle iletişim kurunuz. Ekibimiz size yardımcı olacaktır. Sanal sunucu, bir fiziksel sistem üzerine kurulan sanallaştırma yazılımına denir. Kullanmakta olduğumuz özel donanımlar yazılımlar nedeniyle yüksek performanslı çalışır ve dinamik olarak ölçeklendirilebilir yani ihtiyaçlarınıza uygun hale getirilebilir.
- VDS Sunucularınızda hangi işletim sistemlerini kullanabilirim ?
Sunucu yapılandırma sayfasında listelenen tüm işletim sistemlerini kullanabilirsiniz. Şuan için Windows server 2022, centos, debian, ubuntu, fedora, opensuse ve scientific işletim sistemlerini sunucularınıza yükleyebilirsiniz. İşletim sistemleri listesine düzenli olarak yeni çıkan işletim sistemleri eklenmektedir.
- Başka firmada bulunan VDS hizmetimi size taşımak istiyorum yardımcı oluyormusunuz ?
Evet hemde ücretsiz ! Taşınmasını istediğiniz VDS bilgilerini teknik ekibimize destek sistemi üzerinden ilettiğiniz taktirde VDS Sunucunuz eksiksiz ve çalışır bir şekilde almış olduğunuz yeni VDS hizmetine aktarılacaktır.
- Yedekleme hizmetiniz var mı ?
Evet. Sunucu yapılandırma sayfasında size uygun yedekleme seçeneğini seçebilirsiniz.
- Ekstra IP adresi alabiliyormuyuz ?
Sunucu yapılandırma sayfasında, extra ip adresi seçimini yapabilirsiniz.
- VPS ile VDS arasındaki fark nedir ?
VPS'lerde sunucu kaynakları adil paylaşım esasına dayanır. Tek bir CPU çekirdeğini kullanan birden fazla VPS olabilir. VDS de ise paylaşım yoktur ve size taahhüt edilen kaynakların tamamını 7/24 kullanabilirsiniz. AltınSoft olarak bu nedenle vds sunucu öneriyoruz.
- CPU hızları nedir ?
Sanal sunucularımızın barındığı sunucularda yeni nesil işlemci kullanmaya özen gösteriyoruz. Konfigürasyona göre farklılık gösterebilmekle birlikte bir ya da birden fazla Intel Xeon İşlemci kullanılmaktadır. CPU çekirdek frekansı 1 GHz olarak sunulmaktadır.
- Test sunucusu sağlıyor musunuz ?
Sunucu hizmetlerinde malesef test imkanı bulunmamaktadır.
- Virtual Server Nedir? Sanal Sunucu dan farkı var mıdır ?
Virtual Server, Sanal Sunucu kelimesinin İngilizce karşılığıdır. Dolayısıyla Sanal Sunucu hizmetlerimiz ile hiç bir farkı bulunmamaktadır. Virtual Server hizmeti olarak Sanal Sunucu hizmetlerimizi ister Windows Virtual Server, ister Linux Virtual Server olarak gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
- NVME Sanal Sunucu desteğiniz bulunmakta mıdır ?
Tüm kurumsal depolama altyapımız NVME tabanlı SSD disklerden oluşmaktadır. Dolayısıyla verilerinize en hızlı şekilde erişir, sunucunuzdan en yüksek performansı elde edersiniz. Bu nedenle mevcut hizmetimiz NVME SSD Sanal Sunucu olarak da adlandırılabilir.
- Sunucu fiyatları nasıl belirleniyor ?
- Neden sunucu kiralamam gerekmektedir ?
Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için
Sunucu kiralama makalemizi inceleyiniz.
- VPS Hosting hizmeti veriyor musunuz ?
VPS hosting hizmeti sağlıyoruz. VPS hosting farklı bir hizmet değildir. Sanal bir sunucu hizmetidir. Sanal sunucu hizmetlerimiz için VDS sunucular sayfamızı inceleyiniz.
- VPS Server nedir ?
VPS server, virtual private server kelimesinin kısaltılmış halidir. Özel sanal sunucu anlamına gelmektedir. AltınSoft olarak vps server kullanımını önermiyoruz sebebi vps eski bir teknolojidir. Vps server yerine vds server kullanmanızı tavsiye ediyoruz. VDS sunucu yeni teknoloji ürünüdür ve vps sunucuya göre oldukça performanslıdır.
- Sunucularınızda IPv6 desteği var mı ?
Sanal sunucu hizmetlerimizde IPv6 desteği şuan bulunmamaktadır, yakın zamanda hizmete girecektir.
- Sunucu hizmetlerinde iade imkanı varmı ?
Siparişlere göre veri merkezlerinden donanım tedarik edildiği için, "Teslimat ve İade Politikası" sözleşmesinde belirtilen durumların dışında kalan tüm durumlarda malesef para iadesi mümkün değildir.
- Sunucumuzu başka bir müşteri hesabına transfer edebilir miyim ?
Güvenlik nedeniyle sunucu hizmetleri başka bir müşteri hesabına transfer edilemez.
- Sunucular IP değişimi yapılabiliyor mu ?
Güvenlik ve ilgili yasalar nedeniyle malesef sunucunuzun ana ip adresi değiştirilemez. Bu özellik ileride mümkün olacaktır. Şuan geliştirme aşamasındadır.
- Sipariş esnasında istediğim IP adresini seçebilir miyim ?
Malesef şuan bu mümkün değildir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. IP adresleri şuan otomatik olarak rastgele atanmaktadır.
- Girdiğim sitelerde IP Adresi konum bilgisi doğru görünüyor mu ?
Sunucular üzerinden giriş yaptığınız bazı web siteleri konum bilgisini GEO location veri tabanları güncel olmadığı için doğru tespit edemez. Özellikle sosyal medya siteleri sunucular üzerinden konum tespitinde hata yapmaktadır. Bu durum sunucu veya ip adresinden kaynaklı bir sorun olmadığı için, bu konuda destek ve garanti verilmemektedir. Bu nedenle sunucular üzerinden sosyal medya sitelerinde hesap oluşturma ve yönetimi önerilmemektedir. Satın aldığınız her sunucu sipariş ettiğiniz lokasyondaki veri merkezinde barınmaktadır. Konum tespiti tamamen farklı bir konu olduğu için sunucular üzerinde görünecek konum bilgisi her zaman doğru sonuçlar veremeyebilir. Sağlanan hizmette bizim için önemli olan sunucunun taahhüt edilen veri merkezi üzerinden yayın yapıyor olmasıdır.
- IP adresleri daha önce kullanılmış mıdır ?
Tüm dünyadaki Ipv4 adresleri daha önce kullanılmıştır. Ayrıca şuanda tüm dünyada Ipv4 adresleri tükenmiştir ve tedariği konusunda sorunlar yaşanmaktadır.